De Air Force 1, de Dunk High en de Air More Uptempo ’96 zijn door Nike opnieuw uitgebracht voor het New Age of Sport-pakket.

Schoeisel

Meer retro, altijd retro, we houden van retro! @nike lanceert het New Age of Sport-pakket om de klassiekers die ons zo dierbaar zijn nieuw leven in te blazen. Speciale edities van de tijdloze Air Force 1, de grandioze Dunk High en de gewaagde Air More Uptempo ’96 die het merk Swoosh zorgvuldig opnieuw uitbrengt in warme tinten wit, beige en bruin. 🌰

Als eerste is er de Nike Air Force 1, die stijl definieert met zijn low-profile silhouet en grove zool. Dit paar werd gelanceerd in 1982 en is vernoemd naar het Amerikaanse presidentiële vliegtuig ✈️. Ontworpen door Bruce Kilgore, was het oorspronkelijk een basketbalschoen, beroemd omdat het de eerste schoen was met Nike Air technologie voor demping. In de loop der jaren is hij zijn rol op het basketbalveld ontgroeid en een essentieel streetwear model geworden.

Dan is er nog de Nike Dunk High. Deze sportschoen valt op door zijn gedurfde ontwerp en gestructureerde silhouet. De Dunk werd in 1985 gelanceerd en was ook bedoeld voor basketbalspelers op universiteiten, waarbij elk team zijn eigen kleur had. Van collabs tot gelimiteerde edities, het blijft een klassieker.

De Air More Uptempo ’96, die iets later uitkwam in 1996 (vandaar de naam), staat bekend om zijn weelderige ontwerp en grote “AIR”-letters op de zijkanten. Hij werd beroemd dankzij Scottie Pippen tijdens de Spelen van 1996. Het gedurfde ontwerp is DE stijl voor wie zich wil onderscheiden van de massa. 🔥

Hoe dan ook, met deze nieuwe @courir kleuren kunnen we niet beslissen….. En jij?