Emily Adams Bode, een Amerikaanse ontwerpster, heeft haar eerste collectie met Nike ontworpen.

mei 2, 2024 | Schoeisel

Nike en de Amerikaanse ontwerpster Emily Bode brengen voor het eerst de beroemde voetbalschoen uit 1974 opnieuw uit: de Astro Grabber. Haar gelijknamige merk en Nike eren ook de oorsprong en cultuur van de Amerikaanse sport met een collectie van 8 stuks. Het bovenwerk, oorspronkelijk ontworpen door Bill Bowerman kort na de Waffle Trainer, was bedoeld om de grip op de synthetische oppervlakken van American football-velden te verbeteren. 

Nu heeft Bode uit New York deze iconische schoen opnieuw uitgevonden in twee kleurstellingen: Natural Black en Black Coconut Milk. De eerste heeft een bovenwerk van eersteklas volnerfleer, terwijl de tweede een bovenwerk van mesh heeft. De look wordt aangevuld met kleine sieraden in de veters en vintage Bode-logo’s op de tong. De Nike Astro Grabber Bode werd op 18 april gelanceerd aan de andere kant van de Atlantische Oceaan en belooft net zo’n succes te worden in Europa. 

Beide kleuren zijn vandaag verkrijgbaar voor €160. Als je geïnteresseerd bent in dit model, denk er dan aan een halve maat groter te nemen!