Nike Air Sesh: Tinker Hatfield ontwerpt een paar voor dansers

Schoeisel

Het merk met de swoosh blinkt uit als het gaat om het aanbieden van producten voor sportdisciplines: van atletiek tot basketbal, tennis, voetbal of skateboarden. Nu heeft Nike de dansarena betreden met een nieuw paar Air Sesh schoenen, ontworpen door de bekende ontwerper Tinker Hatfield en de Kinjaz dansgroep.

Om zich aan te passen aan de specifieke behoeften van dansers, wendden Hatfield en Nike zich voor het ontwerpproces tot het dansteam Kinjaz uit Los Angeles. De dansers konden de technische en comfort voordelen van de nieuwe Nike Air Sesh laten zien. De halfhoge sneaker heeft een bredere teenkast zodat de tenen van de dansers meer ruimte hebben.

De tussenzool is gemaakt van Cushlon-schuim, dat zorgt voor flexibiliteit als aanvulling op de Zoom Air demping in de hiel. Om dansers te helpen glijden of hun bewegingen te stoppen, is de buitenzool van de Air Sesh bovendien verdeeld in twee soorten rubber. De ene is glad en glibberig aan de mediale zijde en de andere is kleverig aan de laterale zijde.

De Air Sesh is verkrijgbaar in twee Nike Cortez-geïnspireerde kleurstellingen: een witte, rode en blauwe versie met een grafisch kleurenpalet op de tong en een zwart-wit silhouet. De Nike Air Sesh is momenteel alleen beschikbaar voor geselecteerde Nike app leden voor 110 dollar.