PROJECT N7: NIKE HEEFT NIEUWS

jun 20, 2023 | Schoeisel

Nieuws over het N7-project van Nike! Nike richtte in 2009 de N7 collecties en programma’s op, hiermee steunen ze inheemse en Native American gemeenschappen door geld te doneren dat voorkomt uit de verkoop en initiatieven van het Swoosh-merk.

Het doel? De toegang tot onderwijs en sport voor jongeren bevorderen. Sinds de oprichting in 2009 heeft het N7 Nike-fonds meer dan 8 miljoen dollar aan subsidies toegekend aan meer dan 270 organisaties. Het fonds wordt beheerd door de Charities Aid Foundation of American.

Een paar maanden geleden kondigde Nike de lancering aan van een sneaker voor het N7 project: de beroemde Nike SB Dunk Low Decon N7. 

De schoen is ontworpen in samenwerking met leden van de Haudenosaunee Confederacy en de Ojibwe gemeenschappen, het zijn de twee modellen voorzien van traditionele Native American geborduurde motieven – een eerbetoon aan de Great Lakes. 

Een ode aan de natuur 🍃 maar ook een eerbetoon aan de skatecultuur met SB.

Naast een evenement in het Heard Museum in Phoenix wordt de Nike SB Dunk Low Decon N7 vandaag officieel gelanceerd en gedropt.