Nike x FTC een Dunk Low als eerbetoon aan de mythische baden van Tokio en de Olympische Spelen

jul 8, 2021 | Schoeisel

De Euro loopt ten einde en het zijn nu de Olympische Spelen van Tokyo die sportfans deze zomer bezig zullen houden. Als onderdeel van de collectie gewijd aan de Spelen, werkt Nike SB samen met de skatewinkel FTC om een Dunk Low te presenteren in de kleuren van de mythische baden van de stad.

FTC x Nike SB Dunk Low

Al bijna 10 jaar vertrouwt Nike op FTC, een iconische skatewinkel in San Francisco, om een aantal van haar historische SB modellen opnieuw te ontwerpen. En wat is een betere manier om de komst van skateboarden in de Olympische Spelen te vieren dan het mythische skateboardpaar Nike SB opnieuw te ontwerpen: de Dunk Low.

De Amerikaanse winkel heeft de nadruk gelegd op kleur voor dit nieuwe model dat een eerbetoon is aan een van de oudste Japanse tradities: de Sento (Japanse baden). Het suède bovenwerk is natuurlijk versierd met een helder laguneblauw, dat ook is aangebracht op de buitenzool en de tong. De hiel en de leren inzetstukken imiteren de smetteloos witte tegels van de openbare baden van Tokio. Hoewel het texturale spel effectief is, is de zorgvuldige detaillering van de kraag van het paar de moeite van het bekijken waard. Het felgele badstofmateriaal, dat aan handdoeken doet denken, onderstreept de kenmerken van een model dat even stijlvol als comfortabel is.

FTC x Nike SB Dunk Low

Terwijl de Amerikaanse handtekening van FTC op de tong van de hiel staat, staan de Japanse Kanji’s aan de binnenkant van deze Dunk Low. Een kleine bonus: een mooie zilveren swoosh gaat rond het model, genoeg om alle ogen te trekken. De oplettende kijker zal ook de afbeelding van de berg Fuji bij zonsopgang op de binnenzool hebben opgemerkt.

Tussen Japan en de VS, traditie en moderniteit, viert deze Dunk Low de intocht van de Olympische Spelen in een nieuw tijdperk van skateboarden en stijl. Deze door FTC en Nike SB gesigneerde Dunk Low is vanaf 9 juli verkrijgbaar op de Nike SNKRS app.