Nike x Sacai x JPG LDVaporwaffle samenwerking krijgt vorm

Schoeisel

In Parijs veroverde de FW2021-22 Sacai Haute Couture show van ontwerper Chitose Abe en bedenker Jean-Paul Gaultier de fashion stratosfeer met 31 epische looks. Aan sommige voeten van de modellen? De beroemde LDVaporwaffle Nike x Sacai x Jean Paul Gaultier samenwerking in twee kleurstellingen. Een eerste drop van het silhouet vond een paar maanden geleden plaats, maar de officiële release zal eind september zijn.

Na Dior en Jordan, en meer recent Nike en Louis Vuitton, gaat de wereld van sportkleding en luxe samenwerkingen weer een stapje verder. Het nieuwe paar werd gepresenteerd tijdens de Sacai x Jean Paul Gaultier Haute Couture show in Parijs op woensdag 7 juli 2021. De iconische stijl van het enfant terrible van de mode onder de Japanse impuls van Sacai? Velen droomden ervan en werden niet teleurgesteld. Tussen alle cutting edge looks, samenwerkingen met ontwerper Pierre Hardy, tatoeëerder @Dr_woo en natuurlijk het merk swoosh.

Onder invloed van Sacai en JPG, is Nike’s VaporWaffle verheven boven het originele ontwerp. De low-top sneaker heeft nu een mid-range look, ondersteund door lagen nylon, leer en suède die samen het bovenwerk van de schoen vormen, inclusief de gestapelde Swoosh. Een dikke kruissteek, net als op honkbalhandschoenen, verbindt de panelen met meerdere texturen. De ultra-conceptuele sneaker is verkrijgbaar in een veelkleurige versie (geel, blauw, groen, oranje en camel) en vervolgens in een zwarte en witte kleurstelling en onderscheidt zich van eerdere Nike x Sacai drops. De samenwerking wordt naar verwachting eind september 2021 uitgebracht, zoals aangekondigd op Sacai’s officiële Instagram.