Goed nieuws: de Nike Huarache is terug

okt 6, 2021 | Non classé

Laten we eerlijk zijn, hij is nooit echt uit het stedelijke landschap verdwenen, want zijn design en comfort blijven verleiden sinds zijn creatie door Tinker Hatfield in 1991 en zijn gouden tijd in de jaren 2010. De Nike Huarache, tijdloos?

De geschiedenis is nogal ongewoon, zoals veel producten die door het genie Hatfield zijn bedacht. Het was 1991 en hij putte opnieuw uit zijn persoonlijke ervaringen voor zijn volgende vondst. Toen hij een neopreen waterskischoen droeg, visualiseerde hij het comfort en de steun die atleten nodig hebben.

Zijn naam? Hij zal het uit de geschiedenis halen, want de Huarache is niets anders dan de naam van een indiaanse sandaal. Zo werd de beroemde Nike Huarache geboren aan de zijlijn van de marathon van New York en bereikte hij vervolgens zijn hoogtepunt van populariteit op de middelbare schoolbankjes van de dertigers van nu. Jaren later zal het merk met de swoosh het vele malen opnieuw uitbrengen en wordt het zelfs de op één na best verkochte schoen van 2017.

In 2021, is de Nike Huarache nog steeds in trek. Onze ultieme kleuren? Een witte versie met zwarte, neon gele en fuchsia accenten of een volledig witte versie hier verkrijgbaar!