Wie is Tega Akinola, gepresenteerd op het London Sneakers Unboxed evenement?

okt 13, 2021 | Talenten

Met meer dan 50.000 volgers op Instagram biedt de Nigeriaans-Britse ontwerpster Tega Akinola haar visie op geüpcyclede streetwear op het web. Tussen sneakers en accessoires bezaaid met USB-kabels, multifunctionele hoge hakken en fleece handtassen: degene die de DIY inspiratiebronnen van Nicole McLaughlin en Alexandra Hackett aanhaalt, draagt haar steentje bij.

https://www.instagram.com/p/CAf9QM7Js2M/?utm_source=ig_embed

Zoals bij veel jonge ontwerpers is de dorst naar creativiteit van de pas afgestudeerde Tega Akinola vertienvoudigd met het uitbreken van de Covid-19 pandemie. Als dochter van creatieve mensen, met een vader als grafisch ontwerper en een moeder met een passie voor het ontwerpen en maken van kleding, begon zij naast haar studie met het ontwerpen van verschillende modeartikelen.

https://www.instagram.com/p/CRZbIGgsqef/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/CN5Z88LspyN/?utm_source=ig_web_copy_link

Als studente met beperkte middelen aarzelt zij niet om verouderde stukken uit haar garderobe te halen om de contouren ervan te herdefiniëren en een flinke dosis nieuwigheid aan te brengen. Geïnspireerd door het werk van upcyclingontwerpers zoals Frankie Collective, Nicole McLaughlin en Alexandra Hackett aka miniswoosh, ging de streetwearfan het avontuur aan en deelde hij de resultaten op sociale netwerken.

https://www.instagram.com/p/CUF9qa3M5T_/

Gespot door het platform dat jonge duurzame ontwerpers promoot APOC STORE, heeft Tega Akinola sindsdien originele stukken ontwikkeld die ze nu kan verkopen. In 2021 werd ze ook door GOAT gekozen om jurylid te zijn voor de custom sneaker wedstrijd. Meer recent was het de Sneakers Unboxed-tentoonstelling van het doorverkoopplatform StockX die besloot de schijnwerpers te richten op het werk van deze 21-jarige kunstenaar.