Laatste levering: Nike x sacai x Kaws Blazer Low

dec 1, 2021 | Schoeisel

Deze driedubbele sneaker-samenwerking met Chitose Abe, Nike en kunstenaar Kaws werd een paar maanden geleden onthuld tijdens de presentatie van Sacai’s FW21 Wearable Art-collectie en wordt deze week gedropt. Naast de kleurstellingen ‘Team Red’ en ‘Neptune blue’ komen er op 9 december nog twee andere varianten uit, namelijk ‘Purple Dusk’ en ‘Reed’.

Twee silhouetten beschikbaar

Het is een driedubbele samenwerking die je doet dromen. En met een goede reden. Als we de rage kennen voor de sneakers die het Japanse merk Sacai in samenwerking met Nike heeft bedacht, dan geeft de handtekening van de Amerikaanse kunstenaar-ontwerper Kaws, expert in schilderen, beeldhouwen en speelgoed, natuurlijk een extra reden om verliefd te worden. De eerste twee modellen die al bekend zijn sinds het begin van het jaar, namelijk de Nike Blazer Low color-block, hebben een officiële release datum. De eerste is overwegend rood en oranje, met blauwe en gele details, en is voorzien van Sacai’s kenmerkende dubbele Swoosh. De tweede daarentegen heeft een blauwgroene vorm met oranje en gele accenten. Een dubbele tong is ook aanwezig. De iconische dubbele X van Kaws handtekening is gegraveerd op de voorkant van de witte zool. Wil je een agent? Check de SNKRS app (Nike) op 26 november en de officiële sacai en Kawsone.com websites.

Nog twee kleurstellingen komen op 9 december

Andere informatie om te onthouden? De even begeerlijke modellen “Reed” en “Purple Dusk” zijn op 9 december uitgebracht. De “Purple Dusk” heeft een bovenwerk van paars leer met grijze, gele, hemelsblauwe en roze details. Talrijke gevoerde elementen, evenals co-brandings op de tong en de smetteloze tussenzool, verfijnen het ontwerp van Brian Donnelly en Chitose Abe. De ‘Reed’, die dezelfde synthetisch lederen constructie en suède details heeft, is afgewerkt met een dominant taupe kleurenschema, een eendblauw en crème dubbele swoosh en andere roze en oranje details.