Willow Smith, het album van zelfbevestiging

jul 15, 2021 | Muziek

Willow Smith is terug met een nieuw album dat een keerpunt kan zijn in haar muziek en, in bredere zin, in haar zelfbevestiging.

The Smiths zijn sterke persoonlijkheden. En beroemd. En toch slagen de kinderen, of het nu Jaden of Willow is, erin om naam te maken en hun identiteit te vestigen. Maar met haar nieuwe album, heeft Willow misschien iets losgemaakt.

Een jaar na The Anxiety, een album dat ze samen met Tyler Cole uitbracht, keert Willow Smith terug met Lately I Feel Everything. Het project komt uit op 16 juli en werd voorafgegaan door de zeer introspectieve single “Lipstick” die al de toon zet van het volgende opus waarop ze haar persoonlijkheid zal verkennen en laten gelden. Maar ook het zeer goede “Transparent Soul” met Blink-182 drummer Travis Barker.

Bekend als een nogal pop-R&B artieste, heeft Willow met Lately I Feel Everything duidelijk een andere richting ingeslagen. Sterk geïnspireerd door de pop-punk van artiesten als Avril Lavigne, My Chemical Romance, en Paramore, laat dit album een andere kant van haar persoonlijkheid zien.

Dit nieuwe album, opgenomen op haar veertigste, is een weerspiegeling van Willow’s onzekere periode. De artieste onthult dat het in deze tijd was dat ze de behoefte voelde om haar artistieke richting te veranderen, dat ze de behoefte voelde aan iets nieuws. Ze onthult dat haar eerste herinneringen aan touren het volgen van de metalband van haar moeder, Wicked Wisdom, was.

Deze herinneringen, in combinatie met de pop-punk bands waar ze als pre-tiener naar luisterde, hebben veel bijgedragen aan de muzikale identiteit van Lately I Feel Everything. En misschien ook een beetje aan Willow’s zelfbewustzijn.