Wie is Emma Brewin, achter de donzige hoed van Rihanna en Dua Lipa?

jan 5, 2022 | Talenten

Ze laat hoofden draaien, Emma. Riri’s, Bella Hadid’s, Miley Cyrus’ en zelfs Dua Lipa’s. Uit meer dan 8 miljoen producten heeft de befaamde Lyst Index de beroemde Fuzzy Hat van Emma Brewin gerangschikt als een van de top 10 meest gezochte damesaccessoires op het web in Q3 2021. Zo populair zijn deze verrukkelijke, kleurrijke bobs van imitatiebont, rechtstreeks uit een RnB-video uit de jaren 90.

Meer dan ooit op de mode radar sinds 2018, trekt de Britse ontwerpster Emma Brewin de aandacht. Na haar studie aan de University of Creative Arts in Rochester, Engeland, besloot ze in 2014 haar eigen gelijknamige merk te lanceren. Een label dat, zonder zichzelf al te serieus te nemen, snel zijn intrede deed in de wereld van het imitatiebont. Het doel van de ontwerper? Het creëren van een ethisch en duurzaam label waarbij het hele ontwerpproces in het Verenigd Koninkrijk plaatsvindt.

 

 
 
 
 
 
Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ein Beitrag geteilt von EMMA BREWIN (@_emmabrewin_)

We zijn nu in 2022 en haar wensen zijn meer dan vervuld. Elk stuk wordt ontworpen en met de hand gemaakt in het atelier van het merk in Kent door Emma en haar kleine team. Traditionele technieken en processen worden gebruikt om ervoor te zorgen dat elke hoed van de hoogst mogelijke kwaliteit is. Alle stoffen en verpakkingen zijn afkomstig van Britse leveranciers en alle verpakkingen zijn volledig recyclebaar. Bovendien schenkt Emma Brewin vaak geld aan liefdadigheidsinstellingen voor bedreigde diersoorten.

En met de hand gemaakt betekent ook een zekere hoeveelheid wachten voordat je je graal ontvangt. Aangezien elke hoed op bestelling wordt gemaakt, met de hand wordt genaaid en geborsteld – een procédé dat de ontwerpster ook bij een stijgende verkoop wil handhaven – kan het ontwerpen van één enkel stuk zes tot zeven uur in beslag nemen. Dus als u gevallen bent voor de Zsa Zsa black, de cloud, de pistache of de onweerstaanbare blossom bucket, zult u natuurlijk nog even geduld moeten hebben voordat u met uw mooiste hoofddeksel voor de dag kunt komen. Maar je zult je ook herinneren hoeveel het waard was.